بیماریهای قلبی عروقی شایعترین علت مرگ و میر در کشور ما محسوب میشودبه نحوی که از هر سه مورد فوت یک مورد بر اثر بیماریهای قلبی عروقی است.
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، 3/39 درصد مرگهای کشور ناشی از بیماریهای قلبی عروقی است که 5/19 درصد ناشی از سکته قلبی، 3/9 درصد به علت سکته مغزی، 1/3 درصد بعلت فشارخون بالا و بقیه به علت سایر بیماریهای قلبی عروقی است.
برپایه این گزارش در بررسی که در سال 88 در کشور تحت عنوان اولین بررسی نظام مراقبت عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در ایران انجام شد، شیوع فشارخون بالا در افراد 15 تا 64 سال 06/16 درصد، چاقی و اضافه وزن 44 درصد، مصرف دخانیات 8/11 درصد و کم تحرکی 39 درصد در میان ایرانیها گزارش شده است.
کارشناسان معتقدند اگر به سرعت با برنامههای جامع مداخلهای در پیشگیری از این بیماریها اقدام نگردد یقیناً در آیندهای نزدیک نه تنها عمده منابع بهداشتی کشور صرف درمان این بیماریها خواهد شد، بلکه هزینههای مستقیم و غیرمستقیم آنها بودجه جاری کشور را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
اگرچه زمانی مشکل بیماری قلبی عروقی فقط در کشورهای ثروتمند مطرح بود، اما تخمینهای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که عوامل خطر به طور قابل توجهی در کشورهای با درآمد پایین تا متوسط در حال افزایش است و سازمان جهانی بهداشت نسبت به احتمال افزایش بروز بیماری قلبی و سکته مغزی ناشی از شیوع روزافزون چاقی و اضافه وزن هشدار میدهد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عموم هموطنان توصیه میکند: با تغییر شیوههای زندگی و اصلاح آنها و اقداماتی نظیر عدم مصرف دخانیات، جلوگیری از چاقی و کنترل وزن، کاهش مصرف نمک و مواد خوراکی شور، کاهش مصرف قند و شکر، کاهش مصرف چربیها خصوصاً روغنهای جامد و اشباع، کاهش مصرف غذاهای آماده، مصرف بیشتر حبوبات و غلات سبوسدار و فعالیتهای ورزشی از بروز بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کنند.