وبلاگ جامع بهداشت عمومی

Public Health General Weblog

وبلاگ جامع بهداشت عمومی

Public Health General Weblog

تدارک برنامه کشوری کنترل بیماری آسم در وزارت بهداشت

رییس مرکز مدیریت بیماری‌ها خبرداد:          مرکز مدیریت بیماریهاتدارک برنامه کشوری کنترل بیماری آسم در وزارت بهداشت  

برنامه کشوری کنترل بیماری آسم که سردسته بیماری‌های مزمن ریوی است با 7 هدف اساسی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال تدوین است.

 به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت در نشست خبری همایش روز جهانی آسم ضمن بیان این مطلب گفت: اهداف اصلی این برنامه کنترل روند افزایشی شیوع آسم، آموزش همگانی بیماران مبتلا به آسم، کاهش میزان بستری بیماران آسمی، کنترل حملات شدید آسمی، کاهش غیبت بیماران مبتلا به آسم در مدارس و محل کار، کاهش از کارافتادگی بیماران آسمی و مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور می‌باشد

وی تعداد مبتلایان بیماری‌های مزمن ریوی در دنیا را 5/1 میلیارد نفر ذکر کرد و افزود: از این تعداد 300 میلیون نفر به آسم مبتلا هستند که اولین اقدام در کنترل شدت این بیماری پرهیز از عوامل تشدیدزا همچون آلودگی هواست.

گویا میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور را در سال 83، دوهزار و 712 نفر اعلام کرد و اظهارداشت: هزینه درمان این بیماری در سال 83 حدود 15 میلیارد تومان بوده است که به طور قطع این آمارها تاکنون افزایش یافته و برای کنترل آنها باید اقدامات جدی‌تری انجام داد.

وی در خاتمه سخنانش عوامل تشدیدزا همچون آلودگی هوا، مصرف مواد دخانی، استرس، عوامل عاطفی و آلایندگی شوینده‌ها و مواد پاک‌کننده را مهمترین عوامل افزایش آسم دانست و گفت: البته بحث آلودگی هوا یک برنامه جامع بین‌بخشی و هماهنگی همه مراکز ذیربط برای کنترل آن را می‌طلبد که امیدواریم طبق پروتکل درمانی استاندارد بیماری آسم این برنامه‌ها به زودی عملیاتی شود.

افزایش آمار کودکان مبتلا به آسم از 10درصد به 14/13 درصد

از سال 83 تاکنون آمار کودکان مبتلا به آسم از 10 درصد به 14/13 درصد افزایش یافته و این روند لزوم توجه بیش از پیش به این بیماری را گوشزد می‌کند.دکتر مصطفی معین رییس انجمن آسم و آلرژی ایران در نشست خبری روز جهانی آسم ضمن بیان این مطلب گفت: متأسفانه در تهران به دلیل شرایط ویژه آلودگی هوا این روند افزایشی به 4/35 درصد رسیده است که ادامه این روند لزوم کنترل آلاینده‌های محیطی از جمله آلودگی هوا درتهران را ضروری‌تر می‌سازد.

وی با اعلام این که در کل دنیا طی 40 سال گذشته بیماری مزمن آسم روند رو به افزایش داشته است افزود: از طرف سازمان بهداشتی جهانی در سال 2010 پیش‌بینی شده که در یک برنامه 5 ساله تا سال 2015 از میزان بستری شدن بیماران آسمی در بیمارستان‌ها 50 درصد کم شود.

وی 4 راهکار اصلی کنترل آسم را آموزش بیماران، کاهش عوامل خطرزای محیطی، آموزش نحوه صحیح استفاده از دارو و پایش مرتب بیماران توسط پزشکان معرفی کرد و اظهار داشت: شایعاتی نظیر ابتلا به اعتیاد، گشادی قلب و کوتاهی قد در بیماران آسمی براثر استفاده از اسپری به هیچ وجه پایه و اساس علمی نداشته و بیماران نگران استفاده مستمر از اسپری به دستور پزشک نباشند.

وی در خاتمه طرح «راهنمای ملی آسم» و «برنامه ملی کنترل آسم» را دو برنامه اساسی در جهت کنترل آسم در کشور دانست و تصریح کرد: مطالعات این طرح‌ها در سه سال گذشته صورت گرفته و با اجرای آنها امیدواریم بیماری آسم در کشور تحت کنترل درآید.

برگزاری سیزدهمین همایش روز جهانی آسم در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره)

سیزدهمین همایش روز جهانی آسم از سوی انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری کمیته کشوری آسم و آلرژی و مرکز مدیریت بیماری‌ها و مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران روز دوشنبه 13 اردیبهشت ماه در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

گفتنی است دکتر محمدرضا فضل اللهی دبیر این همایش با اعلام این خبر گفت: روز قبل و بعد از همایش یعنی یکشنبه 12 و سه شنبه 14 اردیبهشت ماه یک پزشک متخصص آسم و آلرژی از ساعت 9 تا 12 صبح از طریق خط تلفن 66933357 پاسخگوی پرسش‌های هموطنان درباره بیماری آسم خواهد بود.

نظرات 1 + ارسال نظر
مهدی چهارشنبه 8 اردیبهشت 1389 ساعت 16:42 http://shop.gkh.ir/index.php/archives/4

دیگه احتیاج به درس خوندن نیست ?? %سوالات کنکور را حدس بزنید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد