نشست مشترک وزارتخانههای تعاون و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور وزرا و معاونان این دو وزارتخانه و رئیس بانک توسعه تعاون به منظور کمک به اشتغالزایی گروههای پزشکی در دفتر دکتر وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر وحید دستجردی در این نشست با تاکید بر ضرورت آموزش کافی در تشکیل تعاونیهای اشتغالزایی گفت: یکی از چالشها این است که کسانی که وارد عرصه تشکیل تعاونیها شدهاند، اطلاعات کافی از اقتضائات تعاونیها نداشتهاند و ضروری است که به موضوع «آموزش» در این خصوص توجه جدی صورت گیرد.
وی با اشاره به این مطلب که حوزه سلامت را به دلیل هزینههای بالا نمیتوان با دیدگاه دولتی اداره کرد، گفت: راهی جز کوچکسازی و واگذاری تصدیها نداریم.
وی درعین حال تأکید کرد: در واگذاری تصدیها نباید به صورت افراط و تفریط پیش برویم بلکه باید با دیدگاه منطقی و با برنامهریزی دقیق، تصدیها را واگذار کنیم.
دکتر دستجردی در ادامه با بیان این که تا پایان سال جاری 250 پروژه بهداشتی درمانی، آماده بهرهبرداری است و طی سالهای آینده نیز حدود 4 هزار پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید، گفت: در حال حاضر نیروی انسانی کافی برای اداره این پروژهها نداریم و براساس امکانات دولتی نمیتوانیم این پروژهها را اداره کنیم در حالی که این پروژهها در قالب تعاونیها قابل واگذاری است.
وی همچنین به اجرای برنامه پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: طی این برنامه پزشکان خانواده، نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش قرار خواهند داد که برای اجرای موفق این برنامه ناگزیریم تعدادی از اعضای تیم پزشک خانواده را از بخش خصوصی انتخاب کنیم که تحقق این امر در قالب تعاونیها امکانپذیر است.
دکتر دستجردی در ادامه این نشست پیشنهاد داد که کارگروه مشترکی به منظور برنامهریزی و ایجاد سازوکار برای واگذاریها و تصدیگریهای بخش بهداشت و درمان به تعاونیها تشکیل شود.
براساس این گزارش، دکتر عباسی وزیر تعاون نیز طی سخنانی با اشاره به این که حوزه «تعاون» با ابتکار شهیدبهشتی و رهبر معظم انقلاب با رویکرد مشارکت مردم در عرصه اقتصاد شکل گرفت، گفت: موضوع تعاون و گستره آن در موضوعات مختلف، به ویژه در حوزه خدمات بهداشتی درمانی مورد توجه است.
وزیر تعاون با بیان این که در دنیا یک میلیارد نفر عضو تعاونیها هستند و در کشور ما نیز 25 میلیون نفر عضو تعاونی هستند، به تاریخچه تشکیل وزارت تعاون در کشور اشاره کرد و گفت: وزارت تعاون در کشور ما در سال 70 شکل گرفت و به لحاظ مشکلات اعتباری، تاثیرگذاری چندانی در مشارکت مردم در قالب تعاونی نداشت، اما در سال 84 با تاکید مقام معظم رهبری توجه به تعاونیها با قوت بیشتری پیگیری شد.
وزیر تعاون در ادامه اظهار داشت: راه پیشرفت توأم با عدالت اجتماعی این است که مردم با گستره وسیعتری در اقتصاد حضور داشته باشند و فرصتها در جامعه توزیع شود که یکی از الزامات آن تقویت تعاونیها همراه با توانمندسازی مردم و افزایش توان حرفهای مردم در قالب تعاونیهاست.
دکتر عباسی افزود: در کشور ما از 150 هزار تعاونی ثبت شده 2700 تعاونی مربوط به خدمات بهداشتی و درمانی در رشتههای مختلف است که این تعاونیها به لحاظ فعالیت نسبت به سایر گروهها و تعاونیها، پیشروتر و فعالتر هستند.
وی افزود: در کشور ما 36 هزار و 255 نفر عضو تعاونیهای بهداشتی درمانی هستند که فعالیت این تعاونیها منجر به 24 هزار و 863 مورد اشتغالزایی شده است.
وزیر تعاون به وجود مشکلاتی در بعضی از تعاونیهای پزشکان که به فعالیتهای غیرتخصصی میپردازند، اشاره کرد و گفت: بهتر است که گروههای پزشکی در حوزه تخصصی خودشان مبادرت به انجام فعالیتهای اشتغالزایی در قالب تعاونیها نمایند.
وی با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده توسط بانک توسعه تعاون گفت: این بانک با هدف حذف بوروکراسی نظام بانکی و تسهیل در فرآیند اشتغالزایی در قالب تعاونیها تاسیس شده است.
بنابراین گزارش در ادامه این نشست معاونین دو وزارتخانه نقطه نظرات و راهکارهای خود را برای همکاری و تعامل بیشتر در عرصه تشکیل تعاونیهای گروههای پزشکی در قالب تعاونیهای خدمات بیمارستانی، درمانگاهی، آزمایشگاهی، دندانپزشکی، توریسم درمانی، طب مکمل و سنتی و خدمات آموزشی و فرهنگی در جهت ارتقای سلامت جامعه، بیان کردند و مقرر شد کارگروهی متشکل از معاونین دو وزارتخانه به منظور شناسایی ظرفیتهای اشتغال در گروههای پزشکی و تقویت دفاتر مشاوره کارآفرینی به منظور ارائه ایدههای مختلف اشتغال زایی و همچنین در اختیار گذاشتن منابع مالی مورد نیاز تشکیل شود.